Beveiliging schoolwebsite is noodzaak. SSL-certificaat aanbevolen!

Het Schoolvoorbeeld Nieuws

Het is volop in het nieuws. Veel overheidswebsites en semi-overheidswebsites zijn nog niet goed beveiligd met een SSL certificaat. Wellicht heeft uw school ook nog geen certificaat aangevraagd bij ons. We bieden al enkele jaren de mogelijkheid dit goed te regelen. Toch heeft een meerderheid van de scholen deze beveiliging nog niet 100% op orde. Hier willen we graag bij helpen! Maak dus nu gebruik van het aanbod om dit met één simpele e-mail goed te regelen.

Ja, ik wil graag een SSL certificaat op mijn schoolwebsite!

Schoolwebsites vandaag in de media

Nu.nl 6-12-17 Meerderheid schoolwebsites gebruikt onveilige verbinding
NOS 6-12-17 Groot deel websites scholen heeft onbeveiligde verbinding
Nationale Onderwijsgids: 6-12-17 Meeste scholen gebruiken onveilige verbinding

ImageJa, ik wil graag een SSL certificaat op mijn schoolwebsite!

Veel gestelde vragen over een SSL certificaat

Wat is een SSL certificaat?
Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Het internet adres begint han met https: in plaats van http: en er verschijnt een (groen) slotje in de adresregel van uw internetbrowser.

Hoe controleer ik of we een SSL certificaat op onze schoolwebsite hebben?
Het adres van de website begint met https: i.p.v. http: en er staat in veel browsers een slotje voor het adres.

Is dit verplicht?
Voorheen was dit niet altijd verplicht maar de regels worden steeds strenger. Het College Bescherming Persoonsgegevens adviseert de installatie van een SSL certificaat wanneer er persoonsgegevens via het internet worden verzonden. Dit is al het geval bij het gebruik van eenvoudige formulieren. Het CMS van uw schoolwebsite maakt ook gebruik van een formulier. Bijvoorbeeld als u uw wachtwoord bent vergeten. Dus eigenlijk ontkomt uur niet aan de site te voorzien van een SSL certificaat.

Wat kost het certificaat?
Eénmalig € 97,50. Daarna per maand € 5,50. Prijzen zijn exclusief btw.

Wat zijn de gevolgen als we dit niet doen?
Dan kunt u door het College Bescherming Persoonsgegevens op de vingers getikt worden. Want ondanks het feit dat niet iedere doorsnee bezoeker zomaar gegevens kan onderscheppen van een niet-beveiligde site, kunnen hackers dit wel relatief eenvoudig. Vanaf 25 mei 2018 is tevens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Ook op Europees niveau. Instellingen die geen SSL-certificaat op hun website hebben terwijl dit wel zou moeten, kunnen een boete riskeren.


Ja, ik wil graag een SSL certificaat op mijn schoolwebsite!