Werkwijze

 1. U vult het offerteformulier in op onze website.
 2. U ontvangt per mail een op maat gemaakte offerte.
 3. Wij nemen telefonisch contact op om uw wensen op het gebied van ontwerp, kleurgebruik en positionering door te nemen.
 4. U ontvangt in een PDF de presentatie van het grafisch ontwerp van uw website en web-app.
 5. We bespreken samen het ontwerp en de eerste correctieronde is kosteloos, mits deze niet het complete ontwerp betreft.
 6. Het ontwerp wordt gebouwd tot website en uw serviceabonnement gaat in. Soms staat uw nieuwe website nog op een tijdelijke locatie (url), soms op de url van de school.
 7. Datum van de teamtraining wordt bepaald.
 8. De verhuizing vindt plaats een week voor de teamtraining tenzij anders afgesproken. Let er op dat u teksten en foto’s van de oude website bewaart op uw eigen computer. Zorg dat het contract met uw oude hostingpartij wordt beëindigd.
 9. Als uw nieuwe website draait op de definitieve domeinnaam kunnen sociale media gekoppeld worden.
 10. Responsive maken van uw schoolwebsite.
 11. De teamtraining vindt plaats op school. De groepspagina’s zullen tijdens de training gevuld worden door de groepsleerkrachten. Aan het einde van de training is de site meestal klaar om aan de ouders gepresenteerd te worden.

Toelichting veel gebruikte termen

Grafisch ontwerp

De vertaling van uw visie in een design dat aansluit bij de school. Zo profileert u zich ook op het internet met de visie en kernwaarden die belangrijk zijn op uw school.

Responsive maken

Standaard wordt elke schoolwebsite responsive opgeleverd. Uw website wordt zo op een mobiel of tablet duidelijk weergegeven.

Abonnementen: technische gegevens

Capaciteit

 • Opslag: 5 Gb – Dataverkeer: 15 Gb per maand (standaard pakket)
 • Uitbreiding: Opslag 10 Gb – Dataverkeer: 150 Gb per maand (plus pakket)

Support

Bij het standaard abonnement hoort support over het CMS, zoals vragen over het beheer van pagina’s berichten, opmaken van teksten etc. zoals beschreven in de handleiding. Vragen over de aanpassing van het uiterlijk van de website en toevoegen van extra functies vallen buiten de normale support.

Back-ups

Er wordt een back-up gemaakt van uw schoolwebsite:

 • Elke nacht naar een externe server

Daarnaast worden op extra momenten deze back-ups gemaakt:

 • Elke eerste van de maand
 • Elke 15e van de maand
 • Rond elke herfstvakantie (10 oktober)
 • Voor de kerstdagen (20 december)
 • In het voorjaar (15 maart)
 • Voor de zomervakantie (20 juni)

Tevens worden alle pagina’s die u weggooit twee weken bewaard in de ‘prullenmand’ en kunt u pagina’s of berichten die u heeft aangepast weer terugzetten naar hoe ze voor die aanpassing eruit zagen.

Updates

Regelmatig wordt uw website ge-update en waar nodig wordt er extra (beveiligings-) software geïnstalleerd.

CMS / WordPress

Het CMS dat wordt gebruikt voor uw website is WordPress. Het thema dat binnen WordPress wordt gemaakt – ook wel template of theme – wordt op maat ontworpen en geprogrammeerd door onze grafisch ontwerpers en programmeurs.