Zonnebloemen

Elke school die klant is bij Hetschoolvoorbeeld.nl ontvangt in week van 20-25 april een pakket met zonnebloemzaadjes voor alle leerlingen van de school (ruim twee per leerling).

Met de handleiding die ook in gedrukte versie het pakket zit kunnen alle leerlingen hun eigen zaadje laten uitgroeien tot een mooie, grote zonnebloem. Daarnaast houden we een wedstrijd. Er zijn prijzen te winnen voor onder andere de hoogste zonnebloem en de mooiste foto.

Waarom deze actie? Graag willen we jullie school in deze turbulente tijd in het zonnetje zetten. De leerlingen leren gelijk meer over groei en bloei van een plant en helpen we daarmee de bijen en de natuur.

In dit pakket vinden jullie naast de folder voor elk kind ruim twee zaadjes Meer zaadjes nodig? Stuur een mail naar: info@hetschoolvoorbeeld.nl

Handige links:

  • Uitleg Zonnebloemen (PDF A4 1 pagina) Dit is een PDF, geschikt om naar de leerlingen te mailen of op je website te zetten. Een duidelijke stap-voor-stap uitleg over het zaaien en kweken van je zonnebloem.
  • Uitleg Zonnebloemen Folder_Compleet (PDF A4 4 pagina’s). Dit is de complete folder zoals je hem ook in het pakket aantreft. Een uitgebreidere versie t.o.v. de versie hierboven.
  • Vouwvel envelop zonnebloemenzaadjes (PDF A4 met vouwlijntjes) Van een A4 tot envelop. Vouw heel eenvoudig een envelopje voor je zonnebloempitjes. Maak in een handomdraai zonder knippen of plakken voor elke leerling iets waarin ze de pitjes kunnen meenemen zodat ze de zaadjes niet snel kwijt zullen raken. Handig: de hele uitleg over het zaaien staat er ook op.

Je hoeft de vouwvellen natuurlijk niet per se eerst te printen. Een wit A4-tje mag ook. Wel is het goed om dan de uitleg over het zaaien van de zaadjes te mailen. Hieronder een filmpje en een uitleg over het vouwen van je vel:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.